Puabi'nin Mezarı
Puabi
4500 yıl önceki DNA'sı tartışmalara yol açan esrarengiz Sümer kraliçesi;
Yüzyılın en büyük arkeolojik keşiflerinden biri, 1922 ve 1934 yılları arasında Irak'ta bulunan eski bir Sümer Kraliçesiydi .
Puabi, Birinci Ur Hanedanı döneminde yaşayan ve hükümdarlar arasında önemli statüye sahip olan Sümer kadın. İngiliz arkeolog Leonard Woolley'in keşfettiği 16 kraliyet mezarının en mükemmeli Puabi'ye aittir.
Puabi'nin Mezarı
Puabi'nin taştan yapılı mezar hücresi, derin bir şaftın tabanında inşa edilip, yine taştan yapılmış mezarı ile kapatılmıştır. Puabi'nin bedeni, lacivert lazuli taşlı, altın ve kırmızımsı akik boncuklarla süslü pelerinine sarıldıktan sonra, mezarın içinde bulunan tahta tabuta serilmiştir. Kafasında bulunan altın taçlı peruktan yanı sıra 3 kadın hizmetçisi de Puabi'ye eşlik edenler arasındadır. Bu hücrenin bitişiğinde bulunan "ölüm" çukuruna merhumun daha çok yer kaplayan eşyaları yerleştirilmiştir.
Ölüm çukurunda bulunanlar
1. Büyük kıyafet sandığı
2. Kırmızı, beyaz ve mavi mozaiklerle donatılmış ve bir çift öküzün ardına bağlanmış, kızaklı savaş arabası
3. Oyun tahtası
4. İki adet süs lir
5. Çukurun rampalı girişinde, bellerinde bakır hançerleri olan 5 erkek nöbetçi
6. Savaş arabasının yakınında öküzlerin bakımı ile sorumlu 4 seyis
7. Puabi'ye öteki dünyada eşlik edecek olan, iki sıraya serili 13 kadın hizmetçi
8. Altın ve gümüş alaşımı su bardağı
İskeletlerin üzerinde yapılan incelemelerde şiddete maruz kaldıklarına dair hiçbir kanıta rastlanmamasına rağmen, uşakların isteyerek mi yoksa zehirlenerek veya boğularak mı öldürüldükleri henüz bilinmemektedir.
Kraliçe, büyük bir altın tarakla birlikte 20 altın yaprak, iki sıra lapis lazuli ve akik boncuklarından oluşan değerli bir başlık ile süslendi. Gövdesi, beline dikey olarak sarkan çok sayıda taş boncukla kaplıydı. Ayrıca parmakları bileziklerle birlikte on yüzükle süslenmiştir. Mezarında Gümüş bir dişi aslan başı ile süslenmiş bir savaş arabası da bulundu. Yapılan analizlere göre ve yerde bulunan her şey etraflıca incelendikten sonra Kraliçe Puabi'nin Ur'un Birinci Hanedanı'na ait olduğu hizmetçileri 52 kişiyle birlikte kraliyet mezarlığına gömüldüğünü, bunlardan bazılarının zehirlenerek öldüğünü ya da bir cenaze töreninde kurban edildiği belirtildi..
Bazı uzmanların merak etmesine neden olan en büyük bilmecelerden biri, kraliçenin kafatasının normalden büyük olmasıydı. Sitchin için Kraliçe Puabi bir kraliçeden daha fazlasıydı, onu bir "Tanrı" olarak görüyordu . Bir tanrıça olarak yorumlamaya geldiğinde Sümer Kraliçesinin bir yarı tanrı olarak kabul edileceğini söyler. Ve onun Nibiru gezegeninden Dünya'yı ziyaret eden dünya dışı varlıklarla genetik olarak bağlılılığıyla ilgiliydi. Sitchin'in bu açıklamaları, çoğu kişinin kabul etmediği büyük tartışmalara neden olmuştur. Belki de bu davanın en önemli noktası, Adli Tıp Müzesi'nden Sümer Kraliçesi'nin kalıntıları üzerinde bir DNA testi yapmasını istemekti. DNA testinin zorluğu Sitchin'in DNA testi yapma talebi, teorilerini birçok kez reddeden topluluğa karşı birden fazla kez yapıldı. Hatta testin maliyetini kendi parasıyla karşılamaya hazır olduğunu söyleyecek kadar ileri gitti, böylece her şey bir kez ve herkes için netleşecekti.
Sitchin, kendi genomunu bizimkiyle karşılaştırarak, eksik genlerin hangileri olduğunu keşfedebileceğine inanıyordu.
Bu, kariyerinin sonu anlamına gelse de, sonuçlar olumsuz olsaydı, en büyük kaybeden sadece kendisi olurdu. Ne yazık ki, Sümer Kraliçesi'nin 4500 yıl önceki DNA testi şimdiye kadar büyük ilgi ve tartışma yaratmaya devam ediyor. Sitchin'in bu konudaki büyük ısrarının üzerinden uzun yıllar geçmesine rağmen, Kraliçe Puabi'nin DNA testinin sonuçları en azından kamuya açıklanmadı.
Amaç binlerce yıl önce Dünya'ya gelen tanrıların veya yarı tanrıların varlığına veya yokluğuna dair herhangi bir şüpheyi ortadan kaldırmaktır.
Ve muhtemelen bu esrarengiz olayın gerçeğini hiçbir zaman bilemeyeceğiz.
Uyarı: sinantektas.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sinantektas.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
Dikkat!
1.Yorum yaparken saygı çerçevesinden çıkmayın
2.Küfür Hakaret Siyasi propaganda içerikli yorum yapmak yasaktır.
3. Her ne şekilde olursa olsun, özel iletişim bilgilerinizi paylaşılmamalıdır.
Resim eklemek için:
[image] image_url [/image]
Bir kod bloğu eklemek için:
[code] your_code [/code]
Teklif eklemek için:
[quote] your_quote [/quote]
Bağlantı eklemek için:
[link] your_link_text | link_url [/link]