Aracınızın kışlık bakımın'da neler yapılmalı?

Sinan Tektaş
Aracınızın kışlık bakımın'da neler yapılmalı

Kış mevsiminin kendini iyiden iyiye hissettirmesi nedeniyle sanayide de hareketli günler yaşanmaya başladı. 

Aracınızın kışlık bakımın'da neler yapılmalı?

Bugünlerde kışlık bakımı yapılmadığı için bazı araçlar özellikle sabahlar marş basmıyor.
SizeSönemli tavsiye, kışın aracın kolay çalışması için akü ve antifriz bakımı ve yağ kontrolünün önemli olduğun'dan mutlaka yaptırın veya elinizden geliyorsa sizde yapabilirsiniz, bu ihmal daha sonra çok kötü sonuşlar getirebilir, örnek sizi ıssız bir yerde bıraka bilir ..
Araçlarının kışlık bakımını yaptırmak isteyenler, oto tamircilerin yolunu tuttu. Araçların kışlık bakımları yapılırken kışlık lastik satışları da ciddi oranlarda arttı. Araç bakımını kış öncesinden yaptırmayanlar, aniden bastıran ve özellikle geceleri etkili olan soğuk hava nedeniyle sorun yaşamaya başladı. Aküsü zayıf olan veya elektrik aksamında sorun olan araçlar soğuk hava ile birlikte daha zor çalışır hale geldi. Kışın araçların özellikle antifriz değerlerinin ölçülmesi konusunda uyarılarda bulunan ustalar, antifriz ile birlikte akü ve sileceklerin de önemine değindi. Ayrıca kış ayında yolda kalmamak için vakumlu lastiklerin kullanılması gerektiğinin altını çizen ustalar, meydana gelen sıkıntıların bu kontrollerin yaptırılmamasından kaynaklandığını dile getirdiler.
AKÜNÜZÜ KONTROL ETTİRİN
Düzce Sanayi esnafından Yusuf Ateş, motorun kışın donmaması için antifriz değerleri ile akülerin mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini  ifade ederek  "Araçların bakımları çok iyi yapılmalı. En kötü ihtimalle eksi 20 dereceye kadar ölçüm yaptırmaları gerekiyor. Her arabanın kendi kategorisine göre antifriz değeri vardır. Modeli yüksek araçlarla eski model araçların antifriz değerleri farklıdır. Araç sürücülerinin mutlaka gelip antifriz değerlerini ölçtürmeleri gerekiyor. Diğer bir husus ise araç aküleri kışın sorun yaşatabiliyor. Kış öncesinde akülerin de değerlerinin ölçtürülmesi gerekiyor. Araçlarda önemsiz görünse de silecekler büyük bir öneme sahiptir. Görüş alanının daha net olması amacıyla sileceklerinde gerekirse değişmesi lazım. Lastikler konusunda da kış ayına uygun lastik taktırmaları gereklidir" dedi.
ARACI ÇALIŞTIRMAK GÜÇLEŞİR
Kış mevsiminin kendini göstermeye başladığını, araçların kış mevsime uygun bakımlarının yapılmasının can güvenliği açısından çok önemli olduğunu kaydeden Yusuf Ateş, "Uzun ve yorucu bir kış bizi beklemektedir. Güvenli bir yolculuk yapmak için aracımızı kışa hazırlamak durumundayız. Bunun için kış lastiği takılmalı, çekici zincir bulundurulmalı, fren, direksiyon, şanzıman, diferansiyel ile motorun yağ bakımı yapılmalıdır. Ayrıca, akülere asit, radyatörlere antifriz biran önce konulmalıdır. Balatalar, silecekler, diskler, elektronik aksam, kalorifer-klima sistemi kısaca araçtaki bütün mekanizmalar gözden geçirilerek kışa hazır hale getirilmelidir. Kışlık bakımın masrafından kaçınmak, güvenli sürüşü engeller, yakıt tüketimini ve kaza riskini artırır. Sabahları aracı çalıştırmak güçleşir. Zorlukla çalıştırılsa bile verimli çalışmayacak ve yakıt tüketimi artacaktır. Motor düzensiz çalıştığı için yıpranma fazla olacak ve aracın ömrü kısalacaktır" diye uyardı.
Yorumlar
Uyarı:
1.Yorum yaparken saygı çerçevesinden çıkmayın
2.Küfür Hakaret Siyasi propaganda içerikli yorum yapmak yasaktır.
3. Her ne şekilde olursa olsun, özel iletişim bilgilerinizi paylaşmayın, fark edildiğinde kesinlikte silinecektir, www.sinantektas.com.

Resim eklemek için:
[image] image_url [/image]

Bir kod bloğu eklemek için:
[code] your_code [/code]

Teklif eklemek için:
[quote] your_quote [/quote]

Bağlantı eklemek için:
[link] your_link_text | link_url [/link]